Vloerverwarming & een PVC vloer

Vloerverwarming geeft een comfortabele omgevingswarmte. Bij een cement dekvloer is het mogelijk om vloerverwarming in te frezen. Er worden dan sleuven van ca. 20 mm diep in de vloer aangebracht voor bij -of hoofdverwarming.


Door vloerverwarming en een PVC vloer aan één partij uit te besteden heeft dit veel voordelen; Er is één aanspreekpunt en wij zorgen dat de werkzaamheden direct achter elkaar gepland worden. Wij verzorgen de totale installatie van de vloerverwarming, van het stofvrij infrezen van vloerverwarming, het aansluiten van het systeem inclusief het aanbrengen van een energiezuinige pomp, het dichten van de sleuven en het egaliseren en aanbrengen van een nieuwe vloer, en dit alles binnen 3 dagen!


Wij garanderen dat er geen schade of doortekening in de vloer kan ontstaan. We dichten de sleuven vakkundig met een krimpvaste reparatiemortel, egaliseren de vloer met een spanningsvrije egalisatie en leggen daarna de gewenste PVC vloer of Marmoleum . Je krijgt dus totale garantie voor het complete systeem en de vloer.Voordelen van infrezen van vloerverwarming;


Voordelen van infrezen van vloerverwarming;

  • Geen hak of breekwerk. De vloerverwarming wordt stofvrij ingefreesd.
  • Geen verhoging van de bestaande vloer. Dus geen deuren inkorten of keuken ophogen.
  • Energiebesparend. Door de lage temperatuur en de energiezuinige pomp.
  • Aansluiting op de bestaande CV ketel of stadsverwarming. Dus geen extra investeringen.
  • Realiseerbaar binnen 3 dagen. Inclusief egaliseren en PVC vloer leggen.
  • Geen radiatoren meer nodig. Dus een strakker interieur.
  • Minder stofcirculatie. Ideaal voor mensen met een stofallergie.


We gebruiken de beste vloerverwarmingsproducten:

Freesmachine

Onze freesmachines voor het inslijpen van de sleuven voor vloerverwarming is uitgerust met een zelfrijdend systeem. Dit systeem freest de sleuven gelijkmatig en efficiënt. Met de allernieuwste technieken zorgen we op een vakkundige en stofarme manier voor het mooiste en beste resultaat. Het feit dat wij met onze freesmachine stofarm frezen is mogelijk door de directe afzuiging van het stof door aangesloten stofzuigers die zelfs het fijnste stof opnemen.


Geen huis vol stof

Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken over een huis vol stof ná onze werkzaamheden en kunnen wij, zodra wij ons werk met de freesmachine gedaan hebben, direct verder gaan met het dichten van de sleuven en egaliseren van de vloer.

Verdeler

Wij werken met de verdelers van Robot Vloerverwarming. De verdelers van Robot zijn voorzien van alle appendages en voorzieningen die nodig zijn voor een goed systeem. Deze verdeelunits voldoen aan alle kwaliteitseisen en hebben een fabrieksgarantie van 5 jaar.


De verdeelset is geluidsarm door de spanningsvrije montage van de Grundfos circulatiepomp op de verdelerbalk. De verdeler is voorzien van afsluiters op de aanvoer van de groepen en instelbare afsluiters op de retour. De verdeler heeft een hydraulisch neutraal mengprincipe, dus de circulatiepomp van de verdeler veroorzaakt geen waterstromingen in de leidingen.


Standaard verdeelset voor CV-ketels

Zeer compacte en hoogwaardige verdeelset, vervaardigd uit kokerprofiel met een dikte van 3 mm en voorzien van een uniek (spanningsvrij gemonteerd) Grundfos pomphuis, waardoor hinderlijk pompgeruis is uitgesloten. Chemisch voorbehandeld tegen doorroesten van binnenuit, waarna een slag- en stootvaste poederepoxycoating is aangebracht in de kleur zwart. De verdeelset is tevens voorzien van thermostatiseerbare dubbel instelbare groeps afsluiters M30 x 1,5mm. De aansluitingen zijn ¾” Euro-conus.


Verdeelset voor stadsverwarming

Identiek aan de standaard verdeelset, echter voorzien van een thermostatische regeling op zowel CV-aanvoerzijde- als CV-retourzijde alsmede een maximaalbeveiliging (60°C +/-5K)). Deze verdeelsets zijn maximaal 10 groepen groot.


Afmetingen

Wanneer u kiest voor een Alpha2 pomp, dan is de diepte van de verdeelset (het diepste punt is de pomp) 210 mm in plaats van 180 mm.


De capaciteit van de circulatiepomp wordt volledig benut voor de waterdoorstroming van de groepen. Een optimale thermische beveiliging is ontstaan door de bouwwijze. Zelfs bij een uitgeschakelde circulatiepomp kan er geen onvermengd (heet) water door de verwarmingsleidingen circuleren.


Thermometers op zowel de aanvoerverdeler als op de retourverzamelaar. Thermostatische watertemperatuurregeling van 20ºC tot 70ºC met een voeler in een dompelbuis op zowel de aanvoer als de retour van het stadsverwarmingswater. De handbedienbare retourafsluiters van de buizengroepen zijn geschikt voor montage van stelmotoren. Elektrische bekabeling met maximaal-beveiliging en aansluitsnoer met randaarde volgens geldende voorschriften.

Alpha 2 pomp

Sinds enige jaren worden de vertrouwde wisselstroommotoren in allerlei pompen en ventilatoren steeds vaker vervangen door nieuwe gelijkstroommotoren met permanente magneten wat een nog veel grotere besparing oplevert. Bij Grundfos geldt dit voor de Alpha2 pompen.Door deze motoren ook nog eens te voorzien van ingebouwde intelligente besturingselektronica, kunnen ze ook nog worden teruggeregeld in vermogen wanneer de situatie dat toelaat. Hierdoor neemt het energieverbruik nog verder af. Een standaard pomp valt derhalve onder energielabel B en een Alpha2 pomp onder energielabel A.

Hoe werkt de Alpha2 circulatiepomp?

De Alpha 2 pomp maakt gebruik van een permanent-magneet motor en een regeling op basis van drukverschil waardoor het mogelijk is om de pompprestatie continu aan te passen aan de actuele systeemvereisten. De AUTOADAPT functie (fabrieksinstelling) stelt de Alpha2 pomp in staat om de pompprestatie automatisch te regelen binnen een vastgesteld prestatiebereik. De pomp wordt hierbij ingesteld op proportionele drukregeling. De Alpha2 zoekt continu naar de juiste instelling voor een optimaal comfort met een minimum aan energieverbruik.Kortom: de pomp past zijn werking automatisch aan op de vraag van het systeem. Uiteraard kan de Alpha2 pomp ook draaien op een constant toerental (stand I,II,III) en daardoor op een constante curve.

Voordelen van de Alpha2

Energie A-Label; kostenbesparingCompact ontwerpZelfontluchtendAUTOADAPT fuctie (het meest luxe type, de Alpha2 L heeft deze functie niet)Eenvoudig afleesbaar LED display waarop het verbruik wordt weergegeven (het meest luxe type, de Alpha2 L heeft deze functie niet)

Terugverdientijd van de Alpha2 pomp

Het meest eenvoudige is om een vergelijking te trekken tussen de standaard UPS 15-60 pomp en de Alpha2 15-60 AutoAdapt pomp met Energie A-label. Een UPS 15-60 draait op een maximaal opgenomen vermogen van 110W. Indien er een pompschakelaar wordt ingezet, nemen wij aan dat de pomp een half jaar vol-continu zal draaien. Daaruit volgt onderstaande rekensom:


Standaard UPS 15-60 pomp

365/2 is 182 dagen x 24 uur vermenigvuldigd met 110 Watt is: 182 x 24 x 110 = 480.480 Watt-uur. Gedeeld door 1000 heeft als uitkomst ca 480 kWh. Vermenigvuldigd met een kWh prijs van ca. €0,23/kWh, is €110,00 aan energiekosten op jaarbasis.


Energiezuinige Alpha2 15-60 pomp (in Auto-Adapt-mode)

Hierbij wordt geen pompschakelaar ingezet, maar is de pomp te allen tijde aangesloten op het stroomnet en wordt buiten het stookseizoen ook niet uitgezet. Een voorbeeld uit de praktijk is een 5-groeps unit met dit type pomp. Deze draait continu en neemt een vermogen op van ca. 9 Watt!. Dezelfde rekensom is dan als volgt:365 dagen x 24 uur vermenigvuldig met 9 Watt is: 365x24x9 = 78.840 Watt-uur. Gedeeld door 1000 heeft als uitkomst ca. 79 kWh per jaar. Vermenigvuldigd met een kWh prijs van ca. € 0,23/kWh, geeft € 18,00 aan energiekosten op jaarbasis. Besparing is dus ca. € 92,00 per jaar!Natuurlijk kan de pomp meer vermogen opnemen al naar gelang het aantal groepen. Het maximaal opgenomen vermogen is echter maar 44 Watt, hetgeen u dus zelfs bij continu vol vermogen een belangrijke besparing oplevert. (bron: Robot Vloerverwarming) . Meerprijs op aanvraag.

Vloerverwarming i.c.m. een warmtepomp

Voor lage temperatuursystemen waarin een centrale pomp aanwezig is, maken wij gebruik van de LT-verdeelunit van Robot Vloerverwarming. Dé ideale combinatie met uw warmtepomp. De LT verdeelunit is uitermate geschikt voor toepassing in combinatie met een lage temperatuur verwarmingsbron. Deze unit heeft géén circulatiepomp en mengsysteem. Dit wordt centraal in de woning geregeld. Tegenwoordig wordt steeds vaker de circulatiepomp van de CV ketel gebruikt voor het rondpompen van het water in de vloer.


De LT verdeelunit zowel aan de rechterzijde als aan de linkerzijde aansluitbaar is. Handig als men gevlinderd wil aansluiten (aanvoer- en retourleiding aan verschillende zijden).


geschikt voor systemen met lage aanvoerwatertemperatuur, verwarmingsystemen op zonne-energie en warmtepompen met een externe pomp

lage temperatuursysteem: tot 45°C aanvoer (primair)

compacte verdeelunit: vanaf 175 mm breed (2 groeps)

keuze uit 2 tot en met 20 groeps uitvoeringen

vloer-retourwaterstroom inregelbaar

permanent verlijmde dampdichte isolatie (tegen meerprijs)

Specificaties van deze verdeelunit

inregelbaar voetventiel

2 tot en met 6 groeps verdeelunit: aansluiting ¾”

7 tot en met 20 groeps verdeelunit: aansluiting 1”

thermometers voor vloerretourwater

Robot mano-thermometer 63 mm 0-6 bar/0-120°C voor vloeraanvoerwater

voorinstelbare groepsafsluiters, thermostatiseerbaar (draadmaat: M30x1,5)

¾” euroconus aansluiting

2 stuks ontluchters ½” draaibaar

Vloerverwarmingsbuis

De vloerverwarmingbuis is vervaardigd van de Dowlex 2344 grondstof en is KOMO gekeurd onder nummer K22647 en K22648. De buis is zuurstof diffusiedicht volgens DIN 4726. De standaard kleur van de buis is transparant wit. Wanneer vloerverwarming ingefreesd wordt, gebruiken wij een 14 mm vloerverwarmingbuis. In geval van aanleg op krimpnetten is dit een 16 mm buis.


Uitsluitend Dowlex buizen

De Dowlex-buizen zijn zuurstofdicht volgens DIN 4726 en KOMO getest tot 110 graden. Het is erg belangrijk dat er geen zuurstof in de vloerverwarmingbuis komt. Gebeurt dit toch, dan treedt er in de buis corrosie op hetgeen fataal kan zijn voor uw verwarmingsinstallatie.

Dowlex-buizen beschikken over een diffusiedichte laag, waardoor toetreding van zuurstof onmogelijk is. Er geldt dan ook een garantie van 50 jaar op deze buis, waarbij er de eerste 10 jaar ook nog eens de vervolgschade onder de garantie valt!

Sleuven vakkundig gedicht

Één van de belangrijkste aspecten bij de installatie van vloerverwarming is het dichten van de sleuven waarin de vloerverwarmingsbuizen liggen. Van oudsher zijn installateurs gewent om dit te doen met tegellijm; dit is een snelle en goedkope oplossing maar helaas geen goede. Daarom dichten wij de sleuven altijd met een krimpvaste en sneldrogende reparatiemortel waarna wij de vloer direct en in één keer goed kunnen egaliseren zonder risico op doortekenen van de sleuven.

Hazeleger woninginrichting:

Deskundig en persoonlijk advies

Kom langs in de showroom of maak een afspraak.

Vrijblijvend gratis ingemeten

We ontzorgen, we meten op bij u op locatie, vrijblijvend!

Vakkundig gemonteerd / gelegd

Professioneel, voor het perfecte eindresultaat!

VERSTUUR EEN E-MAIL.

Woninginrichting Hazeleger.

Telefoonweg 126

6713 AL Ede T. 0318-617887

E. contact@woninginrichtinghazeleger.nl